Heim

Til goblinborgen (episode 8, del 1)

Goblinene fortsetter sine frekke angrep på gårdene utenfor Muralla. Bøndene har flyktet opp til byen, og avlingene står uhøstet på jordene. Criado har gitt ettertrykkelig beskjed om at goblinene ikke er partyets problem, men Birk mener noe må gjøres, før heller enn siden. Samtidig har pendelen i kjelleren dinglet litt over de siste dagene, men ingen klare utslag—men hva skjer om det er et utslag midt under pendelen? Pinto Colvig lurer på om denne dinglingen kanskje kan være et utslag, og synes det bør undersøkes. Det kan sikkert kombineres med å håndtere gobliner…

Criado introduserer Melech som nyeste medlem i gruppen, og samme kveld merker Bertram seg at lysene som danser over tiefling-ruinene har skiftet mønster. Senere samme natten ringer byklokkene. Goblinene angriper gårdene nok en gang, men Muralla har nå kommet til det punkt at de ikke sender ut noen til å forsvare—å la goblinene herje koster mindre enn om de sender ned folk for å kjempe og bli drept. Dette bryr selvsagt Bertram, Birk og Krais seg om, men byvakten nekter å åpne porten ned mot dalen så lenge raidet holder på.

I mellomtiden gjør pendelen utslag, og mens partyet venter på at byporten skal åpnes igjen, avgjør Krais at pendelen peker mot en nå forlatt dvergeborg langt inne i dalen.

Med et par timer igjen til soloppgang er raidet omsider over, og partyet ordner seg hester hos Brunga. På vei mot dvergeborgen passerer de gården goblinene raidet, og ser et spor av gjenstander goblinene stjal, men mistet på veien—et spor som går i samme retning som partyet. Krais legger også merke til en rødløv-busk ute på et jorde, og plukker den med seg for å hindre at den følger med i innhøstingen.

Ved foten av veien opp til dvergeborgen kan partyet tydelig se at det er lys i vakttårnet. De vet at det finnes en oljegryte hendig plassert på toppen av veien, og sniker seg forsiktig opp for å ikke bli sett fra tårnet.

I et lite rom nedenfor inngangen til borgen finner partyet to uttørkede goblin-skinn.

På plattformen ved inngangen til borgen står oljegryta ubrukt. Det betyr forhåpentligvis at goblinene ikke er så godt forberedt på angrep som først fryktet, så partyet sparker inn døra og går løs på vaktene i rommet innenfor.

Goblinene i dette rommet er bevæpnet med flasker med en merkelig væske i, en væske som får vanlige små biller til å bli til gigantiske ildspyende biller. Goblinene selv ser ut til å ha en svak grønn glød rundt seg, en glød de deler med billene etter at de ble transformert av væsken.

Heldigvis er festen i naborommet såpass høylytt at ingen hører kampen…


XP: 140

Comments

Zicon Zicon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.