Heim

Dypere inn i borgen (episode 8, del 2)

Gruppa sløser ingen tid, og etter å ha fått igjen pusten og avgjort at det er rundt et dusin festende, brautende gobliner i det neste rommet, sparker de inn døra og trer inn. Bertram rekker å ta en kjapp titt rundt seg før goblinene reagerer, og får se en nedslitt festhall med to langbord, ei diger jerngryte, og en masse gobliner samt hva som ser ut til å være en av goblinenes kjæledrage.

Etter en seig, men forholdsvis enkel kamp med minimale problemer – Krais var så uheldig å stå på en skjult fallem utløst av en goblin, men kom fra fallet med bare mindre bulker i stoltheten, samt klærne full av søppel og matrester – får de tid til å se nærmere på det mishandlede goblin-liket som er korsfestet i enden av rommet, og den forsseggjordte øksa en av goblinene bar.

Pinto Colvig merker seg det lille vinduet på veggen, og at det nå står en bolle med rått kjøtt der som ikke sto der da kampen begynte. En titt inn døra ved vinduet avslører et kjøkken hvor en goblin har vært travelt opptatt med å hakke opp ekorn og andre smådyr fra skogen til festen. En dør ut fra kjøkkenet åpnes til et platå oppe i fjellsiden, og en liten flekk som klatrer for harde livet kan så vidt sees i det fjerne. Goblinen som holdt på i kjøkkenet var tydeligvis for lur til å bli da kampen begynte, og gruppa lar den like godt løpe.

Bertram tar seg tid til å studere øksa, og ser at den er dekket av detaljerte mønstre, og den er ikke balansert for kampbruk, selv om den ser ut som en stridsøks. Gruppa antar det er en dekorativ øks av typen som gis i gave blandt dvergeleder, eller begraves med enkelte dverger.

Gruppa fortsetter innover i borgen, følger lyden av gobliner der korridoren deler seg, og spaserer rett inn i et vaktrom. Goblinene der har verken festet eller fyllet, har godt vedlikeholdte rustninger og våpen, og har trening i å jobbe sammen. To av de fire begynner å løpe enda lenger inn i borgen, men blir raskt tvunget tilbake av Melech. Goblinene biter hardt fra seg, men må til slutt gi tapt.

Korridoren videre innover viser to nye veier å gå…


XP: 331

Comments

Zicon Zicon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.