Heim

En alkymist i arbeid

Etter en pust i bakken, ser gruppa over rommet og lommene til goblinene, men finner ikke annet enn skitne soveposer og en godt brukt kortstokk. En nærmere titt på kortstokken viser at den mangler ruter 4. Bertram putter kortstokken i sekken likevel, og gruppa fortsetter langs korridoren.

En stor og solid dør går til høyre, mens en korridor til venstre ser ut til å lede tilbake til festhallen. Denne korridoren ser ut til å være en betydelig snarvei i forhold til ruten gruppa har gått, men er dekket med nok støv til å antyde at den ikke har vært brukt på minst et par måneder. Gruppa bruker et øyeblikk på å ergre seg over at de ikke har noen klinkekuler med seg, og tester det støvete gulvet for feller med entrehake og tau i stedet. Gulvet ser ut til å være trygt, så gruppa vender oppmerksomheten mot døra.

Døra virker å være nærmest lydtett, men gjennom nøkkelhullet kan sang høres. Et snev av panikk brer seg, men gruppa roer seg siden sangen ikke høres ut som messing for å mane frem mørke guder. Gruppa åpner like godt døra og rusler inn.

De trer inn i et stort rom med grove vegger; dvergene som en gang bodde her rakk å jevne gulv og vegger, men ikke å kle dem. En stank av stillestående vann kommer fra en dyp pytt midt i rommet, og et hull i taket slipper såvidt inn nok sollys til å holde plantene som dekker mesteparten av rommet i live. Digre krukker og blomsterpotter er stablet overalt.

Ved et bord dekket av alkymiske apparater står en goblin og synger mens han blander innholdet i tilsynelatende tilfeldige flasker. En skitten og ille tilredt liten skapning sitter på gulvet ved goblinens føtter, og en lenke går fra skapningens hals til goblinens belte.

Goblinen er i sin egen lille verden og legger ikke umiddelbart merke til gruppa, så Bertram tar seg tid til å sjekke rommet for magi. Rommet eksploderer i lys for hans tredje øye, og etter noen øyeblikk hvor luften smaker gult retter sansene hans seg nok til at han kan se at det er plantene som er gjennomsyret av magi.

Gruppa velger å prøve en diplomatisk løsning, så Bertram rusler mot goblinen. Han svinger brått av mot vannpytten i midten, bråstopper ved vannkanten, ser forvirret ut for et kort øyeblikk, og går mot goblinen igjen. Krais merker seg at bobler siger til overflaten midt i pytten.

Bertram roper ut en hilsen til goblinen. Goblinen snur seg mot ham så fort at skapningen lenket til beltet hans velter, og gruppa kan se at skapningen bare har en blodig stump dekket av skitne bandasjer der dets venstre hånd burde ha vært. Bertram lar ikke dette stoppe ham, men forteller hvor imponert han over goblinens arbeid, og spør om han kanskje bruker blåmuggrot? Goblinen stirrer på ham, drar en flaske ut av en sine mange lommer, dumper innholdet i nærmeste blomsterpotte, og gauler ut “INNTRENGERE!”

Planten i blomsterpotta vokser brått til å bli et mannstort tre med ansiktslignende linjer i barken. Treet trekker røttene løs fra jorda, spaserer ut av potta, og ser på gruppa som om de er plantegjødsel. Det ser ikke ut som goblinen – eller treet – er interessert i diplomati.

Goblinen dumper flasker i stadig flere blomsterpotter, og skjuler seg bak en vegg av plantevesener mens han kaster Alchemist’s Fire, forbannelser og annen assortert magi på gruppa. Han ser overhodet ikke ut til å bry seg om skapningen lenket til beltet sitt, og sleper den langs bakken om nødvendig. I løpet av kampen knuser dog Bertram lenken som knytter skapningen til goblinen, og den flykter umiddelbart gjennom en dør bak i rommet. Etter en lang og seig kamp makter gruppa å presse goblinen opp mot en vegg i trygg avstand fra flere blomsterpotter.

Med goblinen død, og med hår og klær fulle av bark, kvister og løv, går gruppa gjennom skrotet på goblinens arbeidsbord. Som forventet finner de en rekke flasker med ukjent innhold, men de finner også en krukke med en liten venstrehånd i, og stablet sammen med krukkene et par armbeskyttere og en liten dolk.

Gruppa tar også med seg goblinens primære arbeidslys; en åpenbart magisk, svevende kule.


XP: 750

Comments

Zicon Zicon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.