Heim

Magiske sirkler og dvergegjenferd

Gruppa følger etter den lille skapningen som flyktet under kampen, og finner ham midt i et rituale ved en magisk sirkel. De forsøker å avbryte ritualet ved å fysisk bære ham vekk fra sirkelen, men han vrir seg løs, hopper inn i sirkelen, og forsvinner sporløst. Nå med tid til å ta en nærmere titt på rommet, oppdager gruppa at det er en påbegynt gruvegang som aldri ble forsterket, og de beveger seg stille ut for å ikke starte et ras.

Deretter tar gruppa en titt på hva som ligger ned den nedstøvede korridoren, og finner en dør med et detaljert relieff av et dvergeansikt. Ansiktet lyser magisk opp når man sier en kort gravbønn på dvergisk.
Innenfor døren er fem pidestaller med hvert sitt mummifiserte dvergelik på; fire av dem ligger urørt med en øks på brystet, mens det femte liket er ødelagt. Et spøkelse vandrer rundt i rommet, og forsøker å skremme vekk Pinto Colvig da han prøver å gå inn i rommet. Gruppa tar en rask avgjørelse, løper inn i rommet, pusler sammen det ødelagte liket som best de kan mens spøkelser stiger opp fra de fire andre likene, legger igjen øksa på likets bryst, og løper ut igjen med spøkelsene hakk i hæl. Spøkelsene følger dem dog ikke ut av rommet, og gruppa forlater borgen og går tilbake til byen uten videre hindringer.

Gruppa har sin sedvanlige gjennomgang av turen med Criado, og Bertram får godkjent en forespørsel om å få et laboratorium i hovedkvarteret så han kan analysere de ulike væskene de fant i borgen. Criado er gledelig overrasket over å høre at goblin-faren nå sannsynligvis er over — i hvert fall for denne gang.


XP: 413
Pungen Criado etterlot seg inneholder 300 gp.

Comments

Zicon Zicon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.